mtb

mtb
Sziasztok. Mi egy Érdi amatőr biciklis csoport (csapat) vagyunk akik szeretik a kihívásokat. A blogon a túráinkat tudjátok nyomon követni: kísérő szöveggel, képekkel és videókkal beágyazva. (Egyes videók sajnos mobiltelefonon nem tekinthetők meg a zene miatt, a képekre rá kattintva pedig eredeti méretben is meg tudjátok tekinteni. ) Jó böngészést! :) Esetleg ha fel szeretnéd venni velünk a kapcsolatot írj erre az emailra: barto.david2030@gmail.com

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A résztvevő az eseményen való megjelenéssel automatikusan hozzájárul ahhoz, hogy személyéről kép- ill. adott esetben kép- és hangfelvételek készüljenek, továbbá engedélyezi a rögzített anyag adathordozón történő tárolását, azok személyhez fűződő jogai sérelmét kizáró módon történő közzétételét, felhasználását.

2012. november 17., szombat

Pár tipp és jó tanács!
Mire vigyázzunk, mikor lekötjük a biciklink?!

-Első lépésként mindent vegyünk le ami mozdítható, szerszám nélkül. (Lámpa, km óra stb)

-Ha van rá lehetőség olyan helyre kössük biciklinket ahol nagy a forgalom, vagy valami közeli bevásárlóközpont elé, de a legtutibb hivatali épület környékére.

-A gyorskioldós kerekeknél érdemes 2 zárral zárni a biciklit. Egyikkel a biciklink vázát, másikkal pedig az első és a hátsó kereket zárjuk össze a vázon keresztül Így megakadályozzuk a kiemelését. 

-Ha hosszú időre hagyjuk ott a biciklinket (napok) érdemes a kereket leereszteni, ezzel reményeink szerint azt érjük el, hogy a kerekünket kiszúrni biztos nem fogják :D. (Persze pumpa mindig legyen nálunk!)

Mire kell figyelni az autó úton?!

-Ne kacskaringózunk, az autóvezetőt megzavarhatjuk!

-Ha többen megyünk egymás után ajánlatos egy 5-6 méter távolság tartás. Ennek több oka is van:
*Ha előz az autós egy biciklist (kikerüli), biztosítani kell számára a helyet ha jön egy másik autó szemből. 
*Nem biztos hogy látja az autós hogy többen is vagyunk és egyszerűen amikor megelőz engem elsodorja az előttem lévő biciklist. 
*Nem utolsó sorban ha csúszik az út, (vizes) vagy az előttem lévő biciklis elesik időbe megbírjunk állni. 

Hogy figyel fel rám az autós sötétben a legjobban?

-Az egyik legbiztosabb dolog, talán a fényvisszaverő mellény. 

-A másik nagyon hasznos és feltűnő eszköz a lámpa, viszont érdemes mind a két oldalra rakni a kormányunkra. Vagy fehér-fehér esetleg fehér-piros. Ez azért jó mert az autóssal messziről azt hitetjük el, hogy két biciklis megy egymás mellett, ezért az autósok 80% jobban lehúzódik és lassít.

Új külső gumit veszel, mert már a régi el kopott, tudod milyet kell venni ? 

-Nemrég voltam üzletben és akkor láttam, hogy már egy jó ideje lehet kapni defektmentes külsőt. Nagyon ajánlom mert megkönnyíti az életetek. Egy ilyen keréknek a közép kategóriás ára kb 5-6 ezer Ft. Pont ugyan annyi mint egy sima jó fajta külső.  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése